top of page

Daniel Grindeland

Skolens talentshow i 5. klasse var Daniels første møte med Breaking.
Han oppdaget fort en lidenskap for dansen og satset tidlig, allerede etter 6 år dro han ut på Norgesturné med en selvlaget danseforestilling sammen med Absence.

 

Raskt etterpå ble Daniel Norgesmester i Breaking med Absence, fulgt av en 2. plass i Norske Talenter 2014. Året etter sikret de seg seieren i TV2-programmet «Mitt Dansecrew» sammen med Thomas Fingern Gullestad. Deretter produserte Absence en rekke nye forestillinger som ble sendt på gjentatte norgesturneer.


Den internasjonale anerkjennelsen kom da Daniel ble sendt på Europaturné med forestillingen «SwanLake Reloaded» i 2016, samtidig som han etablerte seg på elite-nivået i verdenscupene i Breaking.

 

Daniel har alltid hatt et sterkt ønske om å dele den gleden han får av dansen, og har derfor holdt danseworkshops gjennom hele karrieren. Dette inkluderer workshops under oppbyggingen av Nationalteatret i Kabul, Afghanistan, samt i frivillige organisasjoner i Colombo, Sri Lanka, og Sao Paolo, Brasil.

 

I 2018 mottok Daniel kongepokalen fra Norges Idrettsforbund for sin innsats og seier i Norgesmesterskapet. Samme år ble Breaking annonsert som en del av OL-programmet 2024. Uten å nøle begynte Daniel å rette fokuset mot OL-kvalifiseringene, parallelt med turneer og produksjoner.

 

I 2019 fikk Daniel en håndleddsskade som krevde operasjon og to års rehabilitering før han kunne stå på hender igjen. Likevel gjorde han et comeback i 2021 med en 15. plass i Verdensmesterskapet etter en intens forberedelse.

 

2022 ble året til Daniel. Han ble tildelt Norske Dansekunstneres profesjonsstipend og kåret til årets danser av Norges Danseforbund. Han vant flere mesterskap i USA, Ungarn, Italia og Korea, sikret en 12. plass i Verdensmesterskapet og en sterk 4. plass i Europamesterskapet. Dette kvalifiserte ham til å delta i European Games 2023, og han er på god vei mot siste delen av OL-kvalifiseringen for 2024.

 

Rangert som nummer 8 i verden ved utgangen av 2022 sesongen, er Daniel nå et stolt medlem av Olympic Team Norway. Hans mål er å kvalifisere seg og ta medalje i OL 2024, hvor Breaking skal være med for første gang.

bottom of page